Aparells d'aires condicionats, tubs, fertilitzants, focus, aparells de reg, entre d'altres. Són alguns dels estris que s'utilitzen sobretot en cultius interiors de marihuana. Una droga que ha anat a l'alça els últims anys i també els seus decomissos per part dels cossos de seguretat.

La gran quantitat d'objectes havia provocat com es pot recordar en imatge com la de la de l'aparcament de la comissaria de Figueres de fa un any que els llocs que havien d'ocupar els vehicles fossin en canvi com un magatzem improvisat per aquest tipus d'objectes intervinguts. La seva acumulació i que no deixa de ser que els objectes estiguessin situats a l'exterior i també fossin molestos és història. Segons fonts de Mossos, es va acordar una directiva interna entre el cos policial i els diversos estaments judicials -com la fiscalia- que permet que el gran volum de materials comissats no arribin a les comissaries i s'hi quedin. Sinó que els tubs, aparells, generadors, entre altres, el que es fa és inventariar-los i, llavors, s'inutilitza. A més es queda en dipòsit al domicili o a la nau per exemple on es va trobar la plantació. En cas que aquests materials s'adulterin, les conseqüències seran per la persona que està encausada pels fets.

Pel que fa a les plantes de marihuana que es van acumulant a les comissaries, n'hi ha que poden guardar-les sense que provoquin grans molèsties però el departament d'Interior i el de Justícia estan buscant mesures per tal que no hi hagi tanta presència d'aquesta droga a les comissaries i que tant molesta en èpoques estivals.

D'entrada, com va explicar el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, en el cas de la comissaria d'Olot on el sindicat Uspac en va denunciar les molèsties pels treballadors s'ha optat per posar les plantes en bosses hermètiques. Ballesta, però, diu que es busquen solucions definitives i que esperen anunciar-les en breu.