L'exalcalde de Palafrugell amb l'Entesa Lluís Medir va donar ahir el seu suport a Lluís Rabell, candidat de Catalunya Sí que Es Pot a presidir la Generalitat, juntament amb altres militants d'ICV que es defineixen com a independentistes. Compromís per la Independència, un corrent d'opinió d'ICV favorable a la independència de Catalunya, van signar un manifest a favor del candidat de Sí que es Pot, Lluís Rabell, i d'aconseguir l'autodeterminació a través d'un referèndum concertat i amb reconeixement internacional.

El manifest, que signen, entre d'altres, Ricard Gomà, Laura Massana, Màrius Garcia i la cap de llista de Sí que es Pot a Lleida, Sara Vilà, critica els qui «volen reduir i simplificar l'opció del vot independentista a un determinat full de ruta i determinades candidatures». El manifest també el signa el director de Barnasants, Pere Camps, i el secretari d'Immigració de CCOO, Ghassan Saliba.

L'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Ricard Gomà va advertir que «som part del procés, però no compartim el full de ruta de CDC i ERC i fem aportacions al procés que no fa ningú, com que és inseparable el futur nacional i social».