L'Ajuntament de Cassà de la Selva ingressarà a partir del mes d'octubre les liquidacions trimestrals i/o mensuals de l'IVA i l'IPRF a l'Agència Tributària de Catalunya. Es deixarà de fer, per ant, el pagament a l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Amb aquesta decisió, el consistori ingressarà al voltant de 380.000 euros a Hisenda Catalana, entitat que posteriorment liquidarà aquests impostos a l'Agència Tributària Espanyola.

La decisió es formalitzarà al ple municipal que se celebrarà el proper divendres 25 de setembre, en el qual es preveu que s'aprovi una moció referent a aquesta qüestió. Amb aquesta mesura, el consistori també es vol posicionar en contra de la sentència del Tribunal Constitucional que dilluns va suspendre cautelarment un article clau de la llei que hauria de garantir el desenvolupament d'aquesta Hisenda Catalana.

Des de l'Ajuntament de Cassà, a més, també es respon així a la crida feta per part de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que aquest estiu van impulsar la campanya amb el lema «Construïm Estat, Paguem a Catalunya».