La Policia Nacional i la Gendarmeria francesa van fer públics ahir alguns detalls del captiveri que va viure l'empresari francès que va estar gairebé dos mesos segrestat i a qui extorquien per treure-li uns 100.000 euros setmanals. Els cossos policials van detenir quatre perillosos delinqüents que, com ja va avançar Diari de Girona dissabte, són coneguts per actuar de manera molt violenta.

Ahir es va conèixer que finalment, on tenien retingut l'home a la província de Girona va ser una cas d'una urbanització de Platja d'Aro. I és que van mantenir l'home retingut durant gairebé dos mesos. El van segrestar el 22 de maig i inicialment el van dur al seu domicili de Bordeus perquè els donés les targetes bancàries, roba i dispositius bancaris. Però més tard, utilitzant el vehicle de la víctima, el van portar a la casa de segona residència que té l'empresari a la Costa Brava. A l'immoble de Platja d'Aro, de fet, és on més temps va estar retingut, gairebé un mes. Els seus segrestadors van fer-lo patir de valent i és que el van tancar al soterrani i allà el van mantenir encadenat. ?Mentre li feien passar aquest captiveri també el van obligar que els donés les seves claus bancàries, a obrir comptes a l'estranger i a fer compres a Internet. Entre elles destaca la compra d'or a Bèlgica, lingots que arriben a assolir el milió d'euros de cost.

Durant el temps que van estar a la Costa Brava, els delinqüents van intentar col·locar les joies que havien aconseguit de l'empresari adinerat.?La Policia Nacional té constància que es van moure per Roses i Figueres.

Quan els segrestadors en van tenir prou de torturar-lo a la Costa Brava, van traslladar-se fins a San Pedro Alcántara, un municipi de Màlaga.?El 13 de juliol, els delinqüents van alliberar l'empresari i va tornar al seu domicili. L'havien obligat a pagar 100.000 euros per setmana i s'hi comunicaven i el vigilaven per si denunciava els fets.

Es dóna el cas que els quatre delinqüents detinguts estaven reclamats internacionalment per segrest i extorsió, temptativa d'homicidi a dos policies i atracament, i un d'ells estava fugat de la presó on complia cadena perpètua. Però també, per un atracament a una armeria a Carmaux (França), comès amb armes de foc, en què van ferir de bala un agent de policia i van causar lesions a un altre, a qui a més van prendre l'arma. F???inalment quan els agents de la Policia Nacional i els francesos van aconseguir saber on residien, el grup dels Grup Especial d'Operacions van assaltar l'habitatge i un dels inquilins va fer el gest d'agafar l'arma que amagava en una bossa sota el llit però van aconseguir aturar-lo. Van arrestar els quatre residents i en paral·lel una cinquena de persones a Tolosa, per part de la Gendarmerie. Durant l'arrest els policies van confiscar quatre armes de foc -entre elles la robada a l'agent francès-, tres armes simulades, 56 lingots d'or, 90.000 euros i material tecnològic per cometre atracaments o segrestos.