Vilablareix disposa des d'aquest setembre una Associació de Voluntaris de Protecció Civil formada per tres veïns del poble amb l'objectiu d'ajudar en tasques logístiques en festes, actes, aplecs o esdeveniments de gran afluència de públic o, si s'escau i sota la coordinació dels serveis d'emergència, en casos com per exemple un foc forestal o un accident a l'autopista.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vilablareix, que ha signat un conveni amb l'Ajuntament per tal de formalitzar-se com a associació del poble, podrà també participar en l'elaboració i actualització dels plans de protecció civil municipal que ja existeixen com, per exemple, en cas de nevada.

El regidor Medi Ambient, Medi Natural i Paisatge Urbà, Jordi Frigola, ressalta que aquest és un projecte que l'equip de govern ha estat treballant des de fa mesos i que esperen que l'Associació «s'ampliï ben aviat amb nous veïns».

El cos format per tres veïns, ajudarà en tasques logístiques enesdeveniments de gran afluència de públic o en cas d'emergència.

Ajuda a cossos de seguretat

I va afegir, en un comunicat, que «a Vilablareix necessitem aquest cos per actuar en qualsevol situació d'emergència i en actes o esdeveniments de gran afluència de públic per ajudar els cossos de seguretat, des d'una segona línia i amb tasques de suport», va concloure el regidor, Jordi Frigola.

El nou cos de voluntaris de Protecció Civil farà el seu primer servei el diumenge amb motiu de la vuitena edició de la Fira de tardor i per ajudar els cotxes a estacionar correctament a les zones indicades.