Les assistències de la Creu Roja al litoral gironí pugen un 29% per l´alta ocupació

És l'única demarcació costanera catalana on creixen les atencions sanitàries a l'estiu

17.09.2015 | 08:09
Un equip de la Creu Roja en una platja gironina, en una foto d´arxiu.
Un equip de la Creu Roja en una platja gironina, en una foto d´arxiu.

Les platges de la Costa Brava estaven més plenes aquest estiu que fa un any. Això ha detectat la Creu Roja al litoral gironí des del juny i fins al setembre, quan s'ha encarregat de la vigilància de 26 platges de set municipis de la demarcació de Girona. El cas és que les assistències sanitàries de l'entitat al litoral gironí s'han incrementat un 29% aquest estiu, respecte al mateix període de l'any passat. En total, la Creu Roja ha fet 5.516 atencions mèdiques a les 26 platges on vigilava de la Costa Brava.

El motiu d'aquest creixement de les assistències, segons expliquen des de l'entitat, es deu a l'alta ocupació que s'ha registrat aquest estiu al litoral de Girona. A més, afegeixen que la temporada estival ha estat «tranquil·la», excepte en atencions puntuals de més complexitat. En aquesta mateixa línia, des de la Creu Roja posen de manifest que aquest estiu s'han reduït d'una manera notòria les picades de medusa a les platges gironines. La realitat és que les assistències per meduses no han superat el llindar del miler. En canvi, en temporades anteriors aquesta xifra s'havia sobrepassat. La majoria d'atencions han estat per traumatismes.

Pel que fa als rescats d'aquest estiu al litoral de la demarcació de Girona, també han pujat un 28%. En total, l'entitat ha fet 36 rescats a les 26 platges gironines que vigilava en aquesta temporada estival. A més, el litoral de la Costa Brava ha estat l'única zona costanera de Catalunya on les atencions per part de la Creu Roja han augmentat. El cas és que el balanç d'aquest estiu de l'actuació de l'entitat a tot el litoral català ha resultat de descens: les assistències de tipus mèdic han caigut un 4,8% mentre que els rescats un 33%, respecte a la temporada estival de l'any passat.

D'aquesta forma, les atencions sanitàries d'aquest estiu de la Creu Roja a les platges de la demarcació de Barcelona han baixat un 22%, respecte al període del 2014. També aquesta temporada els rescats efectuats per part de l'entitat al litoral barceloní s'han reduït fins a un 48% en un any de diferència. De la mateixa manera, a la zona de la demarcació de Tarragona, les assistències mèdiques per part de la Creu Roja han caigut un 7%, respecte a l'estiu passat. Pel que fa als rescats de l'entitat al litoral tarragoní, aquest estiu s'han reduït un 33% si es compara amb l'any passat. A tot Catalunya, la Creu Roja ha proporcionat la seva vigilància en una setantena de platges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema