Justícia ha ampliat l'oficina i la plantilla del Jutjat Mercantil de Girona per la saturació de feina. I és que aquesta sala, segons el Departament, suporta una càrrega de treball d'un 94,5 % més del que indica la recomanació establerta pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). I de fet, segons la Memòria Anual del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), si el Mercantil té fixat el topall en 366 assumptes, en va ingressar 812 durant el 2014.

Per tot això, s'han fet obres d'adequació de la sala de vistes per convertir-la en una nova oficina judicial, on es destinaran cinc funcionaris de reforç a fi de pal·liar la gran càrrega de treball que pateix. Concretament hi haurà dos gestors i tres tramitadors judicials de reforç, i la plantilla total estarà integrada per 12 funcionaris. L'oficina de l'avinguda de Ramon Folch es posarà en funcionament de forma immediata, un fet, que ha estat possible gràcies a l'acord a què han arribat la Sala de Govern del TSJC, que hi destinarà un jutge d'inscripció territorial, i el Departament de Justícia. El Ministeri de Justícia hi haurà d'assignar un secretari judicial.

Segons un comunicat del Departament de Justícia, s'acompleix així el compromís adquirit pel conseller de Justícia, Germà Gordó, en la seva última visita a aquest Jutjat, quan es va comprometre, dins les seves atribucions, a millorar la situació que patia per la gran quantitat d'expedients que atén.

A banda de les obres d'adequació també s'ha adquirit el mobiliari així com l'equip informàtic necessari per al seu funcionament.