Aparcar malament et pot costar una sanció econòmica en la majoria dels casos però a cinc individus els va costar una detenció. I és que quan els Mossos de Trànsit de Girona van veure dimarts a la matinada el vehicle mal estacionat en una àrea de servei, s'hi van acostar per alertar-los però en sentir olor a marihuana van decidir escorcollar-los. Al cotxe hi van descobrir una caixa forta amb joies.

Era el botí que els cinc lladres havien aconseguit aquella mateixa nit després de robar en una casa del barri de Sant Narcís de Girona. Durant l'escorcoll, els policies també els van trobar diverses eines que s'utilitzen per fer robatoris amb força, a més de quatre bossetes amb marihuana.

Els van detenir a l'àrea de servei de l'AP-7 del Gironès, situada a Riudellots de la Selva, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili. Els cinc individus també van resultar denunciats administrativament per tinença de substàncies estupefaents a la via pública, ja que duien marihuana a dins del vehicle que portaven els lladres.

Els arrestats són tres homes i dues dones, d'entre 20 i 28 anys, de nacionalitat espanyola i boliviana, veïns del Vallès Occidental, l'Anoia i el Barcelonès. Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Tota la història es remunta al voltant de la una de la nit del 15 de setembre quan una patrulla de trànsit, que feia controls a l'AP-7, va accedir a l'àrea de servei del Gironès per tal d'inspeccionar els aparcaments i fer tasques preventives de robatoris. En aquesta àrea, que està situada a Riudellots de la Selva, els agents van observar un turisme estacionat incorrectament al carril d'accés de la benzinera i s'hi van aproximar per identificar-ne el conductor.

Volien amagar la caixa forta

El vehicle estava ocupat per cinc persones, tres homes i dues dones. De seguida tots els ocupants es van mostrar neguitosos. El copilot es va afanyar a tapar un objecte que portava entre les cames amb una jaqueta. Al mateix temps, els mossos van sentir una forta olor de marihuana que provenia de dins el cotxe, per la qual cosa van escorcollar vehicle i els ocupants.

De resultes de l'escorcoll els agents van localitzar una caixa forta esbotzada, tres rellotges, una capsa que contenia una llibreta bancària i diverses joies. També van trobar unes manilles amb claus, una navalla, dos tornavisos, unes tenalles i unes alicates, entre altres eines susceptibles de ser emprades en robatoris amb força.

Els policies també van comissar quatre bossetes de marihuana, d'aquí l'olor que havien sentit estona abans quan els havien vist mal aparcats a la benzinera. Per tot això, els Mossos van decidir denunciar administrativament els ocupants del vehicle per tinença de substàncies estupefaents a la via pública.

Davant de la troballa, els Mossos d'Esquadra van fer gestions i van verificar que el titular de la llibreta bancària localitzada a l'interior del cotxe havia patit un robatori a casa seva, aquella mateixa nit.

Robatori a Girona ciutat

Els lladres haurien entrat a la casa, situada al barri de Sant Narcís de Girona, per la porta de la cuina, aprofitant l'absència del propietari. Un cop dins, van sostreure la caixa forta i el seu contingut: rellotges, joies i documentació bancària. Davant de les evidències, els agents van detenir tots els ocupants del vehicle, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili. Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar a disposició judicial a Santa Coloma de Farners, el magistrat els va deixar en llibertat amb càrrecs.