En els darrers set mesos, els apicultors gironins amb l'ajuda dels Agents Rurals ja han localitzat uns 15 nius de vespa velutina arreu de les comarques gironines, tants com en tot el 2014, i calculen que enguany es podria arribar a 30 o fins i tot 40.

"El 2013 només vam trobar 3 nius, l'any passat 15 i enguany, en set mesos, ja hem assolit la quinzena i és possible que acabem el 2015 arribant als 40 nius localitzats i destruïts", va expliar el secretari dels Apicultors Gironins Associats, Carles López, en una trobada del sector celebrada ahir a Cantallops, on s'ha trobat el darrer niu d'aquesta espècie invasora..

Gran part de la quinzena de nius trobats a la demarcació han estat destruïts i, des del sector, assenyalen que ha augmentat la presència d'aquesta espècie invasora que s'alimenta d'abelles, tot i que encara no ha hagut de plegar per culpa dels desperfectes causats per aquests insectes.

El president dels Apicultors Gironins Associats, Carles López, destaca com a punts més afectats de la demarcació les comarques que toquen amb França: Alt Empordà (amb presència en llocs com Agullana, Cantallops o Maçanet de Cabrenys); la Garrotxa (a Olot o Sadernes) i al Ripollès, concretament a la capital.

López lamenta que, malgrat que s'està treballant en localitzar més nius, alguns es trobaran quan desfullen els arbres. Llavors, diu el responsable dels apicultors de les comarques gironines, aquests nius ja hauran fet la seva feina, perquè hauran produït noves reines que ja estaran hivernant per a la temporada següent.