L'esperit solidari i l'ambient festiu van marcar ahir la segona edició de la Cursa de la Dona de Girona, que va comptar amb la participació de més de 3.000 dones, que van exhaurir el nombre de dorsals disponibles.

A les nou del matí, pocs minuts abans que s'iniciés la cursa des del carrer Migdia, Girona lluïa més de 3.300 somriures vestits de rosa. Milers de corredores solidàries que se sumaven a la particular marató de les més de 25.000 dones que pateixen càncer de mama a l'Estat espanyol. Una cursa solidària i reivindicativa amb tot el col·lectiu d'afectades i amb el grup Iris, grup de dones afectades pel càncer de mama.

Per davant, 5,6 quilòmetres de cursa per a les participants que van córrer i 4,2 km per les que van apostar per la marxa. Entre tram i tram, música, ànims i el caliu del públic, que en aquesta ocasió era nombrós en homes. Algunes ja feia dies que es preparaven per aquesta trobada lúdica i representativa. Malgrat que l'ànim competitiu quedava fora de la jornada, des de l'organització es van celebrar fins a nou sessions d'entrenaments per animar les participants i fer pinya al voltant d'una realitat molt present.

Samarretes roses, calçat esportiu i diverses disfresses. I és que per segon any, els organitzadors van celebrar en el marc de la cursa, el segon concurs de disfresses. Marietes, fades i ballarines feien créixer el moment màgic que la ciutat va viure.

La marea rosa es va traslladar també a les xarxes socials, que al llarg de tota la jornada, especialment al matí, van penjar múltiples comentaris i fotografies. Instagram, Twitter i Facebook van concentrar la major part de les referències. No només les participants comentaven a la xarxa, sinó que també van ser molts els homes que van mostrar la seva solidaritat.