Onze persones han perdut la vida en medis aquàtics des de l'1 de juny fins al 18 de setembre. Majoritàriament eren homes i superaven els 50 anys d'edat en el moment de la defunció. La xifra és gairebé la mateixa que la de l'estiu anterior quan -fins a 18 de setembre- havien mort 12 persones en piscines, platges i rius de la demarcació. Tot i la similitud en les dades, cal tenir en compte que el bon temps que acompanya encara fa que molta gent s'acosti a la costa i això pot comportar més víctimes mortals.

A partir del 15 de setembre, com recorda Protecció Civil a les xarxes socials durant aquests dies, hi ha molts municipis de la Costa Brava que ja no disposen de servei de socorrisme i per això a la platja cal extremar les precaucions. Si hi ha mala mar, s'ha d'evitar endinsar-se a l'aigua o aproximar-se als espigons, ja que per exemple, el cop d'una onada pot fer caure la persona dins del mar i això pot tenir un resultat fatal.

Dimecres passat, un turista alemany de 55 anys va morir ofegat a la platja d'Es Codolar de Tossa de Mar. El va poder treure de l'aigua un agent de la Policia Local de Tossa però malgrat els intents del serveis mèdics del SEM per reanimar-lo no ho van aconseguir. Just en aquesta platja no hi ha servei de socorrisme i aquest dia hi havia molt mala mar però l'home s'hi va endinsar igualment.

Les tragèdies en medi aquàtic van començar enguany el mateix 1 de juny amb la pèrdua d'un submarinista. Un home de 65 anys va perdre la vida mentre feia pesca submarina a Llançà. Durant tot l'estiu, el SEM ha hagut d'intervenir amb els altres serveis d'emergències en nombroses ocasions i, segons fonts del SEM, només des de l'1 de juny fins al 19 de juliol van tractar 38 persones per risc d'ofegament i cinc d'elles van acabar morint en medis aquàtics de la demarcació. Enguany, el perfil de les persones que han perdut la vida és la d'un banyista, de més de 50 anys i és un home. Les platges són els indrets on hi ha hagut més víctimes.

Les platges, amb més morts

De les onze víctimes mortals, vuit d'elles van ofegar-se al mar. En piscines va morir una persona. Al Riu Fluvià, el mes de juny va morir un veí d'Olot de 80 anys en caure-hi. Un jove de 32 anys va perdre la vida a Vallfogona del Ripollès en una bassa de l'empresa per la qual treballava mentre s'hi banyava de nit. L'endemà el van trobar mort els seus companys de feina. El difunt era el vigilant del negoci.

Fora de temporada estival, hi ha hagut dos submarinistes que van perdre la vida a la Costa Brava. Una jove de 24 anys que va morir el 15 de febrer a la Mar Menuda de Tossa i el 21 de maig, un suís de 66 anys va finar després d'haver fet immersió per Tamariu, a Palafrugell.