Els senglars van entrar al camp de futbol de Santa Pau durant les nits del dimarts i dimecres de la setmana passada. El dimarts en un entrenament de futbol base van detectar uns pocs forats. El dimecres, els animals van fer més forats a la gespa. En aquesta ocasió, de molta més consideració. Tants que, segons ha informat Josep Companys (alcade de Santa Pau), el camp va quedar inutilitzat per disputar el partit entre Les Preses i el Santa Pau que es va haver de fer diumenge passat a les Preses.

L'alcalde ha explicat que, per lluitar contra les entrades dels animals al camp, han fet una barana que envolta la totalitat del terreny de joc. Això no obstant - en els dies de les irrupcions- el perimetre encara no estava del tot protegit. L'alcalde ha considerat que els animals van entrar per la zona que encara no s'havia protegit.

"Confio que entre les proteccions noves - segons ha valorat- i la batuda de la colla de Santa Pau del diumenge dia vint haurem corregit el problema". Els caçadors van matar entre 8 i 10 animals.

La irrupció dels porcs senglars al camp del Santa Pau no és nova, ja el 21 de juliol hi van entrar i també van fer forats de consideració a la gespa. En aquella ocasió, es van plantejar deixar els llums dels focus encesos i posar música per allunyar els animals.

Segons l'alcalde, la causa de la irrupció dels animals al camp de futbol és la sequera. Ha explicat que els animals troben seca l'herba de la muntanya i s'adonen que el camp està regat.

La humitat els atrau, perquè sota la gespa hi troben cucs i arrels tendres per menjar. El problema és que per buscar-les fan forats amb el morro i arrequen l'herba que tan costa de mantenir i de posar.

L'alcalde ha manifestat que ara el servei de jardineria de l'Ajuntament repara la gespa i han posat més barana de protecció a tot el voltant del recinte

Els problemes per causa de l'excés de porcs senglars no són nous ni exclusius del camp de futbol de Santa Pau. Des de fa temps, els pagesos de Santa Pau es queixen de l'entrada dels animals al camp de moresc i de les destrosses d'altres cultius.

En altres ocasions els senglars travessen la carretera entre Olot i Banyoles per Santa Pau. És una ruta amb revolts i els grups familiars d'animals sorprenen els condutors amb el consegüent perill.

Els senglars habiten a les muntanyes i els boscos que envolten Santa Pau per tots cantons. A la localitat, hi ha caçadors que d'alguna manera controlen l'excés d'animals. Això no obstant, en èpoques de sequera o de falta d'aliments els senglars s'apropen a les zones urbanes, on paradoxalment estan més segurs de les batudes dels caçadors.