L'Ajuntament de Llagostera ha acordat adherir-se a la proposta del Fons Català de Cooperació al ?Desenvolupament de donar suport a l'acollida de la població refugiada, en trànsit a Europa, que és víctima dels conflictes armats a l'àrea mediterrània. En aquesta mateixa línia, el consistori farà una aportació de 3.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l'objectiu de destinar-los íntegrament "a minimitzar els dramàtics efectes d'aquesta crisi humanitària, dins les nostres possibilitats", segons ha assegurat la regidora d'Acció Social de Llagostera, Montse Vilà.

El cas és que el passat 15 de setembre, des del consistori de Llagostera es va convocar el Consell Social Municipal amb la finalitat de tractar la dramàtica situació de la crisi humanitària que s'està vivint a Europa, després de conèixer el resultat de la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per poder coordinar la resposta que es doni des del món local.

Una moció conjunta

D'aquesta manera, en aquesta reunió del Consell Social Municipal es va acordar que es portarà al ple de Llagostera una moció conjunta consensuada entre tots els grups que tenen representació municipal (CiU, ERC i AxLL) que dóna suport a les actuacions que es duen a terme des del Fons Català de Cooperació i des de les entitats catalanes, que treballen en l'acollida i el servei de persones sol·licitants d'asil. El ple tindrà lloc el proper 30 de setembre a les 21 hores.