Les dues línies de Rodalies de la demarcació de Girona van iniciar ahir la setmana amb mal peu. Des de primera hora del matí, el servei va funcionar amb retards a causa d'un tren Regional que es va avariar quan passava per Fornells de la Selva. Això va provocar que fins al migdia encara es podien registrar combois que anaven tard, segons els seus horaris. El tren afectat va haver de ser traslladat fins a Caldes de Malavella i els viatgers a un altre comboi.

Els fets van succeir al voltant de les vuit del matí, quan el tren Regional de la línia R11 que havia sortit de Barcelona-Sants a les 6.16 hores i havia d'arribar a Cervera de la Marenda a les 8.57 hores, no va poder continuar el seu trajecte a Fornells. Per tant, aquest comboi -que és el primer Regional del dia que circula en direcció nord- va alterar el recorregut de la resta de trens que passaven per Fornells (tots els de les línies R11 i RG1). El motiu és que el comboi espatllat no va ser traslladat fins a Caldes mitja hora després que es quedés avariat.

Per això, mentre el tren espatllat estava aturat a Fornells, la resta de combois no podien utilitzar la via en la qual es trobava el Regional espatllat.

Fins a 60 minuts

Malgrat tot, quan el tren avariat es va traslladar a Caldes, llavors la via que ocupava ja va quedar lliure i es va poder restablir la circulació habitual. Ara bé, els diversos combois de les línies R11 i RG1 van patir retards que en el pitjor dels casos van arribar a ser d'una hora. Pel que fa als passatgers del tren avariat, van ser derivats a un altre comboi.

La circulació a les dues línies de Rodalies de Girona es va recuperar de manera progressiva, tot i que al migdia els trens encara tenien retards de fins a mitja hora.