L'equip de Govern de l'Ajuntament de Camprodon va renunciar en el darrer ple al projecte de la torre de telecomunicacions deColl de Bucs. Es traca d'una torre prevista al Pla Catalunya Connecta, ideat per proveir de telefonia mòbil i Internel les zones rurals i poc poblades del país. En el cas de Camprodon havia de solucionar la cobertura de televisió, telefonia i internet dels nuclis de Rocabruna i de Beget. En la darrera sessió plenària l'equip de govern (JFC-Junts Fem Camprodon) va decidir destinar els diners del Pla Únic i Serveis de Catalunya (PUOSC) a la urbanització dels carrers Sant Roc i Isaac Albéniz a Camprodon.

L'oposició formada pel grup Tots per Camprodon es va abstenir. Esteve Pujol (cap de l'oposició i anterior alcalde) ha argumentat l'origen del principi de desacord.

Apagada analògica

La idea d'adequar els serveis de telecomunicacions de Beget i Rocabruna -segons Pujol- ve dels temps de l'apagada analògica. És a dir, de l'entrada en servei de la TDT. Era l'estiu del 2009, quan la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat va trobar el lloc idoni per ubicar una torre que donés bon senyal a Beget, Rocabruna i Salarsa. Es tractava del coll de Bucs (una muntanya situada al terme de Montagut i Oix).

Llavors, l'Ajuntament de Montagut i Oix va col·laborar en el possible per fer una tramitació conjunta de la torre. Passades les eleccions al Parlament del 2011, el govern convergent va limitar les inversions. Els projecte de la torre de Coll de Bucs anava lligat a l'electrificació del nucli de Sant Miquel de Pera (Montagut i Oix). Aquest fet va disparar el cost del projecte, perquè s'havia d'anar més lluny del previst a fer a buscar la connexió elèctrica amb el coll de Bucs. En concret - segons Pujol-, havien de pujar la llum des d'Oix. La previsió va passar de 150.000 € fins a 500.000 € i la Generalitat va considerar-ho impossible.

Llavors, l'Ajuntament va buscar una manera de reduir el cost per a l'electrificació. Van proposar portar la llum des del Cordonet. La nova idea va abaratir el cost previst. fins a uns 290.000 €. Això no obstant, la Generalitat encara considerava que no hi havia finançament.

Va ser quan Pujol va proposar als veïns de Rocabruna i Beget canviar de destinació unes partides assignades pel PUOSC a fer un aparcament a Rocabruna i arreglar carrers a Beget. Va tenir lloc una reunió, en la qual els veïns van preferir prioritzar les telecomunicacions. Això no obstant, encara faltaven 30.000 €. Llavors, el PSC va presentar una proposta de resolució al Parlament. Després d'una campanya de pressio popular, el 30 de maig del 2011, el Parlament de Catalunya va aprovar demanar l'acceleració de la torre de coll de Bucs al Govern.

Això no obstant, el desembre del 2012, el Govern va suspendre el projecte de la torre de telecomunicacions de coll de Bucs per manca de fons.

Va ser quan Camprodon va protestar amb tot el que va poder, però el projecte va quedar desat. Ara, la base de la disconformitat de Tots per Camprodon està en el fet que els diners trets dels carrers de Beget i de l'aparcament de Rocabruna s'hagin destinat a urbanitzarcarrers de Camprodon.

Es tracta d'una obra, amb la qual estan d'acord, però no a partir del sacrifici de les millores a Rocabruna i Beget.