Prohibeixen la gravació dels plens de Sant Joan les Fonts al grup de la CUP

El ple va debatre mocions contra els transgènics, el retrat del Rei, l´estelada i una exposició pública del pressupost

23.09.2015 | 08:09

L´oposició de Sant Joan les Fonts de la CUP s´ha queixat del fet que l´equip de govern de CiU no li va deixar gravar el ple que va tenir lloc dilluns passat. Es tractava del primer ple ordinari del mandat i la CUP en va voler fer un enregistrament auditiu per a ús intern de l´assemblea local, segons van explicar Això no obstant, l´equip de govern els ho va prohibir. Joan Espona (alcalde per CiU) ha justificat que el secretari ja fa la gravació del ple per tal de redactar l´acta i ha indicat que si l´oposició ho demana podrà tenir accés a la gravació.

També ha argumentat que no s´havia fet mai i que si un mitjà de comunicació vol gravar el ple ho pot fer. Ha valorat que són maneres de fer diferents. «Ells fan la seva i nosaltres fem la nostra», ha dit.

Les queixes de la CUP van més enllà. Sant Joan les Fonts té una revista semestral, en la qual els veïns hi publiquen treballs. Segons la CUP, l´equip de govern els ha prohibit publicar-hi. Indiquen que és un fet que va contra l´article 83 del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

L´alcalde també s´ha defensat. Segons ell, la revista no està destinada a fer difusió d´articles de grups polítics. Ha apuntat que és una revista pensada perquè els veïns hi puguin escriure i per donar informació. «El Soroll - ha dit- és per donar informació».

Mocions

La CUP és una formació que en política municipal es caracteritza per presentar mocions als plens. La intenció és fomentar el debat de temàtiques d´interès local i nacional. En el primer ple ordinari del mandat hi van haver 7 mocions. La que feia referència a l´acollida de refugiats sirians era conjunta i en conseqüència va ser aprovada per unanimitat. D´acord amb la moció, Sant Joan les Fonts va quedar integrat a la xarxa de municipis acollidors. L´altra moció que va ser aprovada amb consens va ser la de la declaració de Sant Joan les Fonts municipi lliure de transgènics. Són els organismes que han estat modificats genèticament amb la finalitat de millorar-ne la producció. Entre ells hi ha el blat de moro, la soja, la patata, el tomàquet i el cotó. La CUP ha presentat mocions contra els transgènics a d´altres localitats de la comarca.

El desacord va estar en les petició de la CUP de la retirada de la imatge del rei Felip VI de la presidència de la Sala de Plens i en la demanda, també, de l´oposició de penjar una estelada a la façana del consistori.

Passades les mocions-consten d´exposició, debat i aprovació -, en tant que ple ordinari, va haver-hi el torn de precs i preguntes. «Els regidors de la CUP hem fet arribar qüestions i preguntes sobre assumptes que preocupen els habitants del poble com els mosquits del barri de Peracaula, la llar d'infants, les notícies publicades sobre les obres de millora a l' escola, entre altres», ha exposat la CUP.

En aquest apartat també van debatre la proposta de la CUP referent a una xerrada informativa sobre els pressupostos i les ­ordenances fiscals del 2016. La idea era que l'Ajuntament expliqués, als veïns, la previsió de les despeses del 2016 i la seva via d'ingrés. Els pressupostos i les ordenances s´han d´aprovar en els darrers mesos del 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema