El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, va presidir ahir a la Casa de Cultura de Girona la cloenda de la jornada «El sector primari. Espai Local d'Acció» on va subratllar la necessitat «de reballar coordinadament amb els governs comarcals i locals per aprofitar al màxim totes les oportunitats que ens ofereix el sector, la legislació, el mercat i les noves tendències del consumidor». Així, va continuar, que «cal que totes les administracions d'aquí comparteixin sinergies, inquietuds i informació, i ho facin d'una forma àgil, transparent i dinàmica».

El conseller va voler destacar que només així «projectant el sector primari cap al futur es crearà ocupació i riquesa; ja que es tracta d'un sector que té una capacitat econòmica, social i territorial tractora indiscutible».

En aquest punt, el conseller va explicar que per aquest motiu s'han preparat quatre jornades, una a cada Diputació, amb exemples i casos d'èxit propers, de gent del territori que explica la seva experiència i les perspectives de futur; i va emplaçar tothom a veure el Departament com a partner, assessor i suport. «Utilitzeu-nos, tragueu-ne profit i no dubteu a posar-vos en contacte, sempre que calgui, amb nosaltres, sigui a través de les oficines comarcals, dels serveis territorials i centrals, o amb mi mateix».

A Girona, Ciuraneta va voler aprofitar per parlar del sector agroalimentari gironí «un sector, estratègic i fort, un dels grans motors econòmics de Catalunya i una de les millors alternatives de les comarques gironines per diversificar la seva economia». El conseller va explicar que aquest és un sector que a les comarques gironines representa el 96% del seu territori i gairebé un terç de la seva estructura productiva.

La jornada d'ahir s'emmarca en la iniciativa del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb l'Associació Catalana de Municipis i les diputacions de Catalunya per organitzar xerrades per analitzar els aspectes relacionats amb el sector primari i l'espai local d'acció i oferir eines, recursos i coneixements.