Més enllà de l'ocupació, el sector hoteler de la província de Girona també ha obtinguts bons resultats en els indicadors de rendibilitat. Segons les dades que ha difós l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), aquest agost els hotels de la Costa Brava han registrat una facturació mitjana per habitació ocupada de 92,80 euros. També es tracta d'un rècord històric, perquè mai abans els hotels del litoral gironí havien aconseguit una rendibilitat d'aquest nivell. El cas és que els ingressos per cada cambra ocupada de la Costa Brava s'han incrementat aquest agost un 9,4% respecte al mateix mes de l'any passat.

Pel que fa als ingressos per habitació disponible, també han millorat. Els hotels de la Costa Brava han comptabilitzat a l'agost 77,54 euros per cada cambra disponible. Això ha suposat un augment del 8,7% dels ingressos, respecte a l'agost del 2014. Com ha passat amb la facturació mitjana per habitació ocupada, també es tracta del millor agost de la sèrie històrica de l'Idescat en els ingressos per cambra disponible als allotjaments hotelers de la Costa Brava.

Balanç de Catalunya

La tendència positiva es reprodueix al conjunt de Catalunya, ja que la facturació mitjana per habitació ocupada en establiments hotelers ha estat de 100,40 euros aquest agost. Aquesta quantitat ha suposat, doncs, un creixement interanual del 7,6%. En aquesta línia, s'han registrat uns ingressos per habitació disponible a Catalunya de 82,72 euros. En aquest cas, s'ha produït un augment interanual del 7,9%. Al conjunt de l'Estat espanyol, la facturació mitjana per habitació ocupada ha estat de 95,14 euros (un 7% més), mentre que els ingressos per habitació disponible han estat de 73,13 euros (un 10,2% més).