El millor agost de la història en nombre de turistes als hotels. Segons les dades de l'ocupació hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la província de Girona ha acollit en el mes fort de l'estiu gairebé 600.000 visitants. Es tracta d'un rècord en tota la sèrie històrica de l'INE, ja que Girona mai s'havia aproximat a aquesta xifra. En concret, els hotels gironins han rebut un total de 597.688 turistes a l'agost. Això ha suposat un augment del 6,10%, respecte al mateix mes de l'any passat. Ara bé, la província de Girona ha aconseguit marcar aquest rècord gràcies a l'augment dels visitants nacionals, perquè el públic estranger ha caigut lleugerament.

Segons les dades de l'INE, els hotels gironins han acollit aquest agost un total de 271.317 turistes residents a l'Estat espanyol. Es tracta d'un 24,44% més de visitants nacionals que el mateix mes de l'any passat. En canvi, la província de Girona ha rebut a l'agost 326.370 turistes estrangers als allotjaments hotelers. Això ha suposat un descens d'un 5,48%, respecte a l'agost del 2014. Malgrat tot, el fort increment dels visitants nacionals ha permès compensar la disminució dels estrangers. D'aquesta manera, l'agost ha mantingut la tendència del juliol, que també es va postular com el millor de la història a Girona en nombre de turistes als hotels.

Pel que fa a les pernoctacions dels allotjaments hotelers gironins, aquest agost han crescut un 3,25% respecte al mateix mes de l'any passat. En concret, segons les dades de l'INE, els hotels de la província de Girona han comptabilitzat un total de 2.433.049 pernoctacions a l'agost. Es tracta d'un increment lleugerament inferior a l'augment de turistes; per tant, les estades s'han mantingut similars o fins i tot una mica més curtes que fa un any. El fet és que les pernoctacions dels visitants nacionals han crescut un 28,42%, mentre que en el cas del públic estranger han caigut un 6,68%. En aquesta línia, a diferència del nombre de turistes, les pernoctacions dels hotels gironins no han aconseguit un rècord històric.

El motiu és que, tot i la pujada d'aquest estiu, les pernoctacions de l'agost del 1999 i del 2000 a Girona van aproximar-se o superar la xifra de 2,5 milions. De fet, la sèrie històrica de l'INE de l'ocupació hotelera permet constatar que les estades dels turistes als allotjaments gironins s'han reduït a mesura que han passat els anys. Ara bé, la xifra de més de 2,4 milions de pernoctacions que s'ha registrat aquest agost als hotels gironins és la millor dels últims 15 anys.

Un bon estiu turístic

Amb les dades de l'INE de l'ocupació hotelera, doncs, es confirma la tendència positiva d'aquest estiu. Fa només una setmana, l'Associació de Càmpings de Girona també va fer un bon balanç de la temporada. En concret, l'ocupació als càmpings gironins ha crescut aquest estiu un 3% respecte a l'any passat i, per tant, s'ha confirmat el canvi de tendència, després que el sector hagués acumulat set anys amb resultats negatius del nivell d'ocupació. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va explicar que en alguns casos aquest augment de l'ocupació ha arribat a ser fins i tot d'un 5%.