Les intenses calors del passat estiu i la previsió de fortes pluges han fet avançar la campanya de neteja del riu Fluvià en el seu pas per Olot. «Aquest any -va explicar Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC)-, ens hem trobat amb aquestes calors importants del mes de juliol i és possible doncs que tinguem una tardor amb pluges importants».

Segons va comentar la neteja començada estava programada per més endavant. «Però -va precisar-, l'hem avançada a l'agost i setembre per tal de treure la vegetació espontània i també la brutícia que hi deixa la gent».

En aquest sentit va recordar que «feia 4 anys que no es feia una neteja com la iniciada» i va apuntar que abans aquest tipus de neteges les feia l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), però que ara les ha de fer l'Ajuntament. Segons ell, hi ha una inversió inicial de 15.000 €.

Els treballs consisteixen en la retirada d'arbres caiguts i de residus urbans, i a destapar els passos d'aigua.

Josep Guix va explicar que «els residus forestals resultants dels treballs es duen a la Planta de Compostatge de la Garrotxa per fer-ne biomassa».

L'actuació, que acabarà en breu, està inclosa en un pla de millora global de la llera del Fluvià. Guix ha avançat una propera plantació d'arbres d'espècies autòctones en aquesta zona.