L'Ajuntament de Banyoles oferirà per sisè any consecutiu una ajuda per al transport dels estudiants de Banyoles que han de desplaçar-se a estudiar fora de la capital del Pla de l'Estany. La iniciativa té la voluntat de donar suport als joves, que han de tenir entre 16 i 20 anys, estar empadronats a Banyoles, haver acabat quart d'ESO o segon de Batxillerat aquest any i s'hagin matriculat a un institut de fora del Pla de l'Estany per cursar un cicle formatiu que no s'ofereix als instituts de la comarca o a una universitat.

El cost final dependrà dels estudiants apuntats i les ajudes concedides, però l'àrea de Joventut de l'Ajuntament hi destinarà un màxim de 4.000 euros i comptarà amb la col·laboració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona i de l'empresa TEISA.

Amb l'objectiu d'ajudar la gent jove però també de potenciar el transport públic, el consistori banyolí facilitarà gratuïtament una targeta 10/30 de l'ATM de l'àrea de Girona per als alumnes que es desplacin a Girona.

Per altra banda, l'Ajuntament de Banyoles lliurarà una targeta universitat de la TEISA carregada amb 8 viatges per als estudiants que es desplacin a Barcelona o Bellaterra, on s'ubiquen la majoria d'universitats de Catalunya. Per als estudiants que es dirigeixin a Olot la beca inclou un abonament de 10 viatges.