L'Associació Banyoles Comerç i Turisme vol acabar amb la imatge de persianes abaixades i de locals buits i foscos al centre de la ciutat, que han deixat la seva activitat perquè els seus responsables s'han jubilat o per altres raons. Amb aquest objectiu, l'entitat ha posat en marxa una campanya perquè els propietaris d'establiments tancats lloguin els seus aparadors a comerciants d'altres barris o de municipis veïns interessats a promocionar el seu negoci a la zona més concorreguda de Banyoles.

El president de l'associació, Joan Frigola, va explicar que la iniciativa persegueix un triple objectiu: oferir una plataforma promocional per a comerços i professionals allunyats del centre;?donar una alternativa per cobrir les despeses que generen els locals buits tot i estar tancats -com ara les taxes d'escombraries o la quota mínina de llum-, alhora que es continuen intentant llogar;?i per últim, potenciar l'eix comercial banyolí «perquè els carrers es vegin nets i amb vida, que s'apugin les persianes i hi hagi llum». Frigola va apuntar que aquesta reactivació del sector afavorirà el conjunt de comerciants, que deixaran de treballar en una zona de bancs i botigues tancades.

L'objectiu de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme és crear una borsa de locals comercials amb propietaris disposats a llogar els seus aparadors. De moment, l'organització ja ha rebut peticions de persones interessades en fer-se veure al centre de la ciutat i -tal com va explicar Joan Frigola- ara treballen per aconseguir que els propietaris dels locals buits vegin els avantatges de llogar els seus aparadors. El president de l'entitat va deixa clar que el projecte es limita a convertir els pocs metres quadrats de la vidriera d'un local sense activitat en l'expositor d'uns productes. En cap cas -va remarcar- es tracta de llogar l'establiment en la seva totalitat, ni d'instal·lar-hi cap activitat econòmica.

La iniciativa s'adreça tant a botigues com professionals d'altres sectors, com per exemple fotògrafs o dentistes -per posar dos casos- de barris perifèrics com pot ser la Vila Olímpica o de poblacions properes com Porqueres. El tracte implicaria que si el local es lloga, ells haurien de retirar-se de l'aparador el més aviat possible.

Intermediació

Frigola va informar que el paper de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme serà exclusivament de mitjancer, ja que no intervindrà en res més que en posar en contacte les dues parts implicades.