La situació d'alerta terrorista gihadista es manté a nivell quatre després dels últims atemptats i atacs a Europa i l'arc mediterrani. Per aquest motiu des de fa quatre setmanes, segons va avançar El Confidencial Digital, s'han activitat i reforçat els controls a les fronteres per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Controlar les arribades de possibles terroristes de França és el que ha activat més agents a les zones frontereres i això representa a la pràctica, segons el rotatiu, més controls per part de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional de Barcelona que pugen als trens quan es fa el canvi d'ample de via a Portbou. Asseguren que es revisen tant els equipatges com es fan controls dels passatgers. I els que els semblen sospitosos els comproven els antecedents.

A la resta de passatge, se'ls comprova el passaport i la documentació. Tot això com si es tractés d'un tancament de fronteres. El tren de Portbou es considera clau però també ja han trobat que el boca a boca de la gent ha fet baixar el nombre de passatgers amb un perfil de terrorista gihadista com el que busquen les forces de seguretat.

A la Jonquera, més controls

A la resta de fronteres, a Puigcerdà i a la Jonquera també hi ha hagut un reforç d'agents, segons el diari digital. Un espai fronterer on s'hi estan fent controls sorpresa però que cal recordar que ja es fan des de fa més d'un any en el marc del pla contra la delinqüència itinerant i que també des dels actes terroristes ha intensificat la seva feina per enxampar possibles gihadistes.

Segons el rotatiu digital, a la Jonquera, s'ha reforçat des del 25 d'agost la presència d'agents de la sisena Unitat d'Intervenció Policial, la que té base a Pamplona i Bilbao i que s'estendrà fins al 6 d'octubre.

A la resta de fronteres, en ports i aeroports, és la Guàrdia Civil que treballa i també ja va reforçar els seus controls quan es va elevar el nivell d'alerta.