Una bona temporada també en la qualitat de l’aigua. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet aquest estiu unes anàlisis setmanals de la qualitat microbiològica de l’aigua de les platges de tot Catalunya. En el cas de la demarcació de Girona, des de l’1 de juny i fins al 24 de setembre s’han portat a terme els mostrejos a 87 punts de control del litoral gironí. Al llarg de les setmanes, gairebé totes les platges de la Costa Brava han obtingut una qualitat excel·lent de l’aigua. Només en algunes de les anàlisis s’han detectat, d’una manera puntual, zones de bany gironines amb una qualitat bona de l’aigua (en lloc d’excel·lent). Un dels exemples són les platges de Sant Antoni (a Calonge), del Grau (a Pals), de Grifeu (a Llançà) i de l’Estartit. També les dels Canyerets (Sant Feliu de Guíxols), Gran de Cadaqués, del Rec (a l’Escala), Gran de Pals, d’es Codolar (a Tossa de Mar) i de Lloret de Mar.

D’aquesta manera, les zones de bany de la Costa Brava han tingut aquest estiu, de mitjana, una qualitat de l’aigua excel·lent en més del 95% de les platges i a la resta, esporàdicament, una qualitat bona. A més, Girona ha estat la demarcació catalana que ha obtingut una millor qualitat de l’aigua del litoral en tot l’estiu. Pel que fa als mostrejos setmanals a les zones de bany interior, des de l’1 de juliol i fins al 25 d’agost s’han portat a terme les anàlisis a tres punts de control de la demarcació de Girona. L’embassament de Boadella i de Sau han tingut una qualitat excel ·lent de l’aigua, mentre que en el cas de l’Estany de Banyoles el resultat ha estat de bo o d’excel·lent (en funció de les setmanes).

Finalment, els mostrejos de l’ACA han permès determinar la temperatura mitjana d’aquest estiu de l’aigua. En aquesta qu?estió, Girona s’ha situat com la demarcació de Catalunya amb la temperatura més baixa en l’aigua de les platges. Les anàlisis de les últimes setmanes han concretat que la temperatura mitjana de l’aigua de la Costa Brava ha oscil·lat entre els 19 i 20 graus. Les inspeccions, que s’han efectuat entre les set del matí i les dues del migdia, han establert una temperatura mitjana de l’aigua de 19,2 graus a les zones de bany de l’Alt Empordà, de 19,4 graus a les del Baix Empordà i de 20,3 graus a les de la Selva.