Els accidents aeris han castigat durament les comarques de Girona durant aquest estiu. Han perdut la vida sis persones en quatre dels sis sinistres que han tingut lloc durant fins al 23 de setembre. L'últim fet que va comportar una víctima mortal es va produir el 13 de setembre. En aquest cas un noi de 22 anys va perdre la vida en accidentar-se amb un paramotor, és a dir, un parapent motoritzat. El sinistre va ser a prop de l'aeròdrom d'Ordis, a tocar la N-260, en terme municipal de Vilanant.

Cinc dies abans, avioneta es va estavellar i incendiar al Pla de l'Anyella de Toses, al Ripollès. Els dos ocupants, ciutadans alemanys de 43 i 67 anys, van morir a l'acte en precipitar-se al fons de la vall propera. Els efectius d'emergències van tenir complicada la seva localització ja que d'entrada les altres dues avionetes que van donar l'alerta no van ubicar gaire bé l'accident. En trobar l'aeronau, però, aquesta ja estava cremant i no es va poder fer res per salvar la vida dels ocupants.

Un altre tipus d'aparell de transport aeri que malauradament també ha estat protagonista d'un sinistre mortal és l'ultralleuger. El 3 d'agost, dos pilots experimentats -mallorquins de 51 i 68 anys- que participaven a la Volta Ibèrica van morir després de xocar contra una caseta que hi ha al costat de la pista de l'aeròdrom de Viladamat.

El 7 de juliol, un home va caure de nit amb el paramotor que pilotava en un camp de Siurana. Inicialment el van localitzar els serveis d'emergències en estat crític però va morir a l'hospital Trueta a causa de les ferides que patia durant la nit. L'home s'havia enlairat de l'aeròdrom de Siurana, que és a tocar la C-31.

La majoria de fets s'han centrat a l'Alt Empordà i dos d'ells sortosament han estat sense víctimes mortals. El 26 de juny una avioneta que havia sortit de l'aeròdrom d'Empuriabrava va haver de fer un aterratge d'emergència i una dona va resultar ferida. I el 14 de juliol, un jove de 18 anys va xocar contra un camió quan anava a aterrar a l'aeròdrom també d'Empuriabrava. Finalment però va acabar caient a la carretera de Roses i va quedar ferit de gravetat.