Encara que a Banyoles s'hagi creat la Plataforma Ciutadana de Suport als Refugiats, la CUP va més enllà i ha demana a l'Ajuntament que assumeixi un paper més rellevant, especialment ara que hi ha tota la problemàtica dels refugiats sirians. El primer que sol·liciten es que declari el municipi «ciutat acollidora» i després es posi mans a l'obra.

Consideren els assemblearis que la declaració ha d'anar acompanyada d'un pla d'acollida municipal i la búsqueda de recursos municipals, principalment habitatges, per facilitar l'acollida dels refugiats. També reclama que es posi a disposició de la plataforma banyolina i la doti de tot el que necessita per donar suport als migrants i, finalment, «que faciliti l'empadronament de tothom que declari viure al nostre municipi per facilitar l'accés als serveis bàsics».

La CUP no vol que es «distingeixi entre persones que fugen de guerres i persecucions polítiques i persones que fugen de la fam i la misèria. Per això també ofereixen la possibilitat a tots els banyolins de sumar-se a la plataforma de suport.