Durant aquesta setmana, una dotzena d'operadors turístics internacionals visitaran les comarques de Girona per conèixer l'oferta gastronòmica, hotelera i de turisme actiu de la destinació. Des d'ahir i fins divendres, es durà a terme el «Senderisme i Gastronomia», la trobada anual d'operadors turístics internacionals organitzada per Costa Brava Verd Hotels i amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els operadors turístics participants d'enguany provenen d'Espanya, Alemanya, Anglaterra, Estats Units, Canadà, Japó i Xina i visitaran durant aquests cinc dies la ciutat de Girona i diverses poblacions de les comarques de l'Alt Empordà i El Ripollès, en els quals duran a terme diferents activitats de turisme actiu.

La trobada té l'objectiu de promocionar el territori, tant la Costa Brava com el Pirineu gironí, com una destinació òptima per a la pràctica de senderisme i cicloturisme, així com una destinació gastronòmica de primer ordre. Un altre dels objectius és també donar-los a conèixer les instal·lacions i els serveis de l'oferta hotelera de Costa Brava Verd Hotels i apropar als participants al patrimoni cultural i monumental del territori.

Pel que fa a la gastronomia, els operadors turístics podran degustar les millors propostes de cuina de les diferents comarques en els restaurants dels hotels membres de Costa Brava Verd Hotels i respecte l'allotjament, els convidats s'allotjaran en hotels de la mateixa cadena.

Aquest famtrip s'inclou dins del workshop Buy Catalonia, que organitza l'Agència Catalana de Turisme, amb l'objectiu d'apropar els operadors turístics i els empresaris turístics.

En el marc d'aquest viatge, demà, els convidats assistiran al workshop Buy Natura, Interior, Muntanya i Pirineus al castell de Sant Ferran, on es trobaran amb la resta de participants d'aquesta acció.