El Consorci ha anunciat que més de 1.000 persones han practicat barranquisme a l'Alta Garrotxa des del març fins ara. Durant aquest període, el Consorci de l'Alta Garrotxa ha rebut més de 1.300 sol·licituds per practicar descens de barrancs a les zones de la subcomarca, on està permesa l'activitat: el barranc de Sant Aniol i el barranc de les Comelles o les Canals. La majoria de les persones, a l'entorn del 80% de les que han sol·licitat fer l'activitat, han pogut realitzar-la el dia que la tenien previst.

Això ha suposat que a l'entorn del 20% dels sol·licitants hagin hagut de cursar una altra sol·licitud per modificar les dates de realització del descens ja que el barranc estava ple per la data en qüestió.

El barranc de Sant Aniol segueix sent el més demandat, amb uns 660 barranquistes fins al mes de setembre, mentre que a les Canals el nombre de barranquistes és gairebé de la meitat.

Com és habitual, la majoria dels barranquistes s'han concentrat els mesos d'estiu i en caps de setmana, que són les èpoques més favorables, especialment a partir del mes de maig. A més, les aus dels cingles ja s'han aparellat.

Durant aquest temps, el Consorci ha comptat amb la col·laboració del Cos d'Agents Rurals per fer efectiva la regulació i s'ha constatat un compliment generalitzat de la mateixa.

La regulació del descens de barrancs estableix que la capacitat màxima dels barrancs és de 10 persones per dia i que cal notificar la pràctica de l'activitat al Consorci mitjançant els formularis disponibles a la pàgina web.