Més d'una trentena de primeres marques del món de la moda convertiran Girona en la capital del shopping social amb la celebració de la sisena edició de Shopp Out, que obre avui les seves portes a les 10 del matí a la seu de la Fundació Ramon Noguera, al número 22 del carrer Indústria del polígon Mas Xirgu de Girona. Les firmes ofereixen als visitants descomptes de fins al 70% en els articles en un espai de més de 4.500 m2 d'exposició, amb el valor afegit que el 5% dels beneficis de les vendes aniran destinats a impulsar projectes socials de la fundació.

La iniciativa, que té com a objectiu difondre i donar suport a la feina que porta a terme l'entitat, s'inaugura avui a les 12 del migdia, amb l'assistència del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana; la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat a Girona, Montserrat Roura, i la directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich.

El Shopp Out estarà obert de dimecres a dissabte de les 10 del matí a les 9 de la nit, i el diumenge, de 10 del matí a les 3 de la tarda.

Els visitants podran trobar articles per a la llar, roba d'home, dona i infantil, calçat i altres complements de les següents marques: Antony Morato, Bernie Mev, Bissú, Boxley, Canada House, Carpisa, Código Básico, Converse, Custo Barcelona, Eleven Paris, Eurekakids, Franklin & Marshall, Geographical Norway, Geox, Goes, Javier Simorra, Lacoste, Macson, Mango, Mon Marcel, Napapijri, New Zealand Auckland, Part Two, Pepe Jeans, Petrol Industries, Puma, Sita Murt, Skunfunk, Sunglass Hut, Surkana, Textura, Timberland, Tsunami, VamCats, Vans i Yamamay, així com la botiga laFundació, la marca pròpia de la Fundació Ramon Noguera, que està oberta tot l'any en aquest mateix espai.

La iniciativa té aquesta vegada el suport de l'escriptora Rosa Regàs, guanyadora el 2001 del Premi Planeta i exdirectora de la Biblioteca Nacional de España, i de l'historiador i director de l'Institut Català de Patrimoni, Quim Nadal, exalcalde de Girona, que han apadrinat la sisena edició.

L'oferta gastronòmica i de restauració serà protagonista de Shopp Out amb els food truck, cinc furgonetes que es converteixen en restaurants amb rodes i que posen a disposició dels visitants les seves propostes de menjar ràpid. Al recinte del Shopp Out també hi haurà espais de descans i esbarjo, zones chill out, música i espectacles infantils.