El Jutjat Penal número 1 de Girona ha ordenat tornar a instrucció el judici contra els porters i uns clients de la discoteca Cocoa, al barri de Domeny, per evitar una indefensió. L'advocat d'un dels vigilants va acusar un client d'un delicte de lesions i un altre de tinença il·lícita d'armes però ahir, durant l'obertura del judici, va reclamar la suspensió perquè l'auto d'apertura només contemplava una falta de lesions i això podia suposar una indefensió per al client acusat si acabava condemnat per delicte.

El cas es remunta al 6 de setembre de 2009. Segons el fiscal, un jove que anava begut va trencar el vidre posterior d'un cotxe d'un cop de cap, un dels porters li va clavar un cop de puny a la cara, un altre porter va carregar contra un altre jove amb una porra i dos nois més van acabar agredint els porters. Les penes sol·licitades varien entre els 15 dies de multa per a un dels clients i els dos anys i mig de presó per un dels porters.

L'advocat dels joves, Manel Mir, difereix del relat proposat pel fiscal indicant que la baralla va començar en veure els joves com els porters estaven colpejant a un dels nois ara acusats, tesi que no comparteix l'advocat dels porters, Sergio Noguero, qui assegura que els seus patrocinats estaven fent de mediadors després que un dels joves trenqués el vidre del cotxe amb el cap. Segons el lletrat, va aparèixer aleshores un jove dins un cotxe del qual van baixar cinc persones per barallar-se amb els porters. Després va venir un altre vehicle del que va sortir un noi armat amb un matxet i una pistola que els amenaçava de disparar-los.

El lletrat dels porters és qui va demanar que a aquest darrer jove se'l jutgés per delicte d'amenaça i tinença il·lícita d'armes però ahir només se'l pretenia jutjar per una falta. D'aquí que sol·licités la suspensió de la vista.