L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) -el dimarts (29 de setembre)-, es va reunir amb el subdelegat del govern de l'Estat a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante. Fonts de l'Ajuntament d'Olot han apuntat que l'alcalde va reclamar una resposta a les al·legacions presentades per l'Ajuntament al recorregut de la part de la variant d'Olot que correspon a l'Estat i a projectes túristics vinculats als volcans. Les mateixes fonts han indicat que Corominas va reclamar la idea final del pas per l'Hostal del Sol.

Els veïns d'aquest barri perifèric situat a la pujada de la muntanya de la Cantina en direcció a Sant Joan de les Abadesses són partidaris d'un túnel que no afecti els seus habitatges. Pel que fa al turisme i els volcans, l'Ajuntament té la intenció de dur a terme un parc dels volcans.

El subdelegat ha informat que "l'alcalde d'Olot m'ha exposat temes referents a la seva ciutat i des de la Subdelegació hem manifestat la nostra predisposició a treballar plegats en benefici de la ciutat d'Olot i dels seus veïns". Ha precisat que la Subdelegació sempre ha estat disposada a ajudar els municipis.