El Gran Recapte d'Aliments del 2015 necessita l'ajut de 4.000 voluntaris a la demarcació de Girona. Els voluntaris atenen els llocs de recollida, gestionen les donacions dels ciutadans i recomanen quins són els productes bàsics més necessaris i informen sobre la tasca dels bans dels aliments. La dedicació cobreix un torn de 4 hores de durada. Els voluntaris es repartiran per més de 2.500 llocs de recollida a tot Catalunya. Un cop feta la recollida, equips de voluntaris participaran en la classificació dels aliments que aniran arribant a cada banc. La manera més senzilla per fer-se voluntari és registrar-se a la web: granrecapte.com.

L'objectiu és recollir elements per la nodrició de llarga durada. Ara mateix, els més necessaris són oli, llet, llegums cuits i conserves de peix i de carn. A més dels efectes pràctics, la gran recollida de menjar serveix per sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya en la realitat existencial dels darrers anys. És a dir, del fet que, ara com ara, calculen en un 20% del total, el percentatge de la població que viu en risc d'exclusió social a Catalunya.

El Gran Recapte tindrà lloc el 27 de novembre(divendres) i el 28 de novembre (dissabte). La recollida es farà, d'una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes i, d'altra banda, mitjançant dotacions en línia a la pàgina web:bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/.

A Catalunya hi ha 4 bancs d'aliments (1 per demarcació). Els objectius són la luita contra la pobresa, el dret a l'alimentació, eficiència de recursos i el desenvolupament sostenible.