El Ple de l'Ajuntament de Llagostera, en sessió ordinària de 30 de setembre de 2015, va aprovar amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) una moció de suport al president Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament Irene Rigau, en motiu de la seva imputació per l'organització del 9-N.

En primer lloc, la proposició expressa el suport del consistori al president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posar urnes al procés participatiu sobre el futur de Catalunya del 9 de novembre del 2014.

El segon acord del document denuncia: "L'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar procesos democràtics".

En tercer lloc, refermen el compromís de l'Ajuntament de Llagostera amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

Finalment, van acordar enviar la moció al president de la Generalitat, al president del Govern espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La moció recorda que per primera vegada a la història -el 9 de novembre del 2014-, els catalans van ser cridats pel Govern de la Generalitat a opinar sobre el futur del país i 2.244.828 catalans hi van acudir. Apunten: "La resposta de l'Estat, a través de la Fiscalia General de l'Estat, va ser querellar-se contra Artur Mas (president) i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

Indiquen que 2 dies després del 27-S, tots tres van rebre la imputació del TSJC i han estat citats a declarar. En el cas de Mas el dia 15 (aniversari de la mort del president Companys). Apunten que se'ls acisa de desobediència, obstrucció a la justícia, prevaricació i malversació. Defineixen l'episodi de greu en democràcia.