Costa Brava Hotels de Luxe factura un 10% més que el 2014

El turisme rus al litoral gironí ha caigut un 20%, mentre que els americans guanyen protagonisme

05.10.2015 | 07:30

Els divuit establiments que forment part de Costa Brava Hotels de Luxe, l'associació que aplega els principals hotels de cinc i quatre estrelles del litoral gironí, han augmentat un 10% de mitjana la seva facturació aquest estiu respecte al 2014.
Aquest increment, apunten des de l'associació, es deu a l'augment de l'ocupació -sobretot els mesos de maig i juliol-, l'impuls del turisme empresarial i de grups i la pujada del preu mitjà per habitació d'alguns dels establiments.
El principal client ha estat el turista català, seguit del francès -que enguany ha seguit augmentant-, el britànic i el de la resta de l'Estat. Destaquen també els turistes vinguts dels països nòrdics, Alemanya, Holanda, Bèlgica i Itàlia, aquest últim, recuperat després de la seva absència durant les últimes temporades.
El balanç de la temporada alta de 2015 revela que el turista rus ha disminuït un 20% tal i com es preveia per la devaluació del ruble i la situació política. Per contra, el client de procedència americana ha augmentat i guanya més protagonisme, destaquen des de Costa Brava Hotels de Luxe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema