Un veí de la Vall d'en Bas, Simó Sala -55 anys-, va morir ahir a l'empresa Cales de Llierca SA, a Argelaguer, quan es trobava col·locant una banda transportadora per a la seva posada en marxa. Per causes que es desconeixen va patir una pèrdua de consciència i als equips d'emergència els va resultar impossible reanimar-lo. Els serveis forenses i els tècnics de l'empresa investiguen les causes del decés.

Inicialment, es creia que el treballador havia patit una descàrrega elèctrica mentre manipulava cablejat però Cales de Llierca, en un comunicat, va descartar aquesta primera hipòtesi. L'operari no formava part d'aquesta factoria de calç sinó que treballava per a Mecàniques Hober, societat que s'encarregava del manteniment a Cales de Llierca.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís cap a dos quarts d'una del migdia i quan van arribar al lloc dels fets van comprovar que la víctima estava inconscient. Els serveis mèdics del SEM es van desplaçar fins a l'empresa per intentar reanimar l'home, però no va ser possible.

Cap a les tres de la tarda una inspectora de treball i el representant de la mútua Asepeyo es van personar a l'empresa per fer un seguiment dels fets ocorreguts. Els serveis funeraris es van endur el cos de la víctima pels volts de dos quarts de quatre de la tarda, just després que el jutge fes l'aixecament del cadàver. Amb ells també van deixar el lloc de l'accident diversos vehicles de la policia judicial dels Mossos d'Esquadra de la Garrotxa, que van posar els fets en coneixement del Jutjat d'Instruccions de guàrdia d'Olot i del Departament d'Empresa. Ara l'autòpsia haurà de determinar les causes exactes de la mort.

Simó Sala era conegut a la Vall d'en Bas perquè formava part de la penya Aoapix, molt vinculada a l'organització de les Festes del Tura, i a la penya Almogàvers, que es cuida de les festes i dóna suport al Barça.