Mostres de condol a Birmingham per la mort de les dones ofegades a Lloret

L'autòpsia confirma que es van ofegar i encara queden pendents els resultats de les anàlisis de sang

05.10.2015 | 07:30
Lisa Coggins, de 36 anys.

La mort de les dues turistes angleses engolides pel mar a Lloret de Mar ha aixecat un munt d'emotius tributs a Anglaterra fins al punt que el compte de Facebook del Birmingham Mail s'ha omplert de missatges de condol d'amics i coneguts, entre alguns altres -els menys- que han aprofitat per jutjar d'imprudent l'actitud de Lisa Coggins (36 anys) i Tracey Aston (33 anys), ambdues de Birmingham. Els companys sentimentals també han explicat la tragèdia que suposa aquest accident que deixa orfes de mare els dos fills d'ella i els dos de la seva actual parella, Mario Sassano, germà d'una de les noies que acompanyava les víctimes en el seu viatge a Lloret.

Coggins feia tres mesos que treballava a Costco Wholesalers i abans havia estat set anys a l'empresa B&Q. "Era una dona molt treballadora, simplement preciosa", la descriu el seu company al Birmingham Mail, per afegir després que "ella era encantadora, va prendre els meus dos fills i els va tractar com si també fossin seus". Segons esmenta, Coggins havia anat a la vora de l'aigua per salvar una de les seves amigues que s'havia tirat a l'aigua quan "va venir una onada i la va colpejar, va caure i va venir una altra onada i se la va endur". L'home assegura que ha sentit la mateixa història cada vegada que ha preguntat pels fets.

Lisa Coggins també tenia dos fills propis però segons Sassano, des que van començar a sortir junts fa dos anys i mig, van formar una família entre tots. Ara no sap com explicar la tragèdia als nens.

Tracey Aston, l'altra víctima, també deixa un marit vidu que està "devastat". Tot apunta que aquesta és una de les dues noies que va va decidir banyar-se desoïnt les advertències del vigilant d'una guingueta que va alertar-la del perill d'endinar-se al mar enmig del temporal de llevant.

L'autòpsia
L'autòpsia practicada al cadàver de les dones confirma que la causa de la mort és per ofegament, sense que hi hagi intervingut altres circumstàncies com un traumatisme craneoencefàlic en picar contra les roques -una altra de les possibilitats que es preveien. També se'ls han extret mostres de sang que s'hauran d'analitzar per determinar si havien consumit alcohol o altres substàncies que haguessin pogut contribuir a disminuir els seus reflexos en caure dins l'aigua.

Els veïns de les joves també van explicar el tipus de persones que eren les víctimes. Com per exemple, Ted Lovatt, un octogenari que va quedar absolutament desolat quan la parella de Caggins li va comunicar el fet. "Ella era una persona plena d'alegria, sempre reia i acostumava a jugar amb els seus nens". A més, explica que la família de la jove no té prou diners per repatriar el cos de la dona.

Els fets
Les dues víctimes formaven part d'un grup de cinc amigues que van anar de vacances a Lloret. La matinada de dijous van sortir de festa i passades les quatre del matí van voler fer-se una fotografia prop del monument de la Dona Marinera. Dues dones van banyar-se malgrat les condicions del mar i després no podien sortir de l'aigua. Una ho va conseguir però l'altra no. Caggins va voler ajudar-la i va acabar caient al mar, d'on ja no va sortir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema