Sistema de videocàmera per inspeccionar la xarxa d'aigua i clavegueram de Llagostera

05.10.2015 | 07:30

Aqualia, l'empresa que gestiona el servei municipal d'aigua a Llagostera, està utilitzant aquests dies un nou sistema de control de les xarxes d'abastament d'aigua potable i sanejament. És un equip d'inspecció televisualitzada que inclou una càmera que circula per les canonades per detectar i prevenir anomalies. L'equip està instal·lat en una furgoneta, condicionada amb elements necessaris per poder fer el treball de forma autònoma. Les seves aplicacions permeten recollir informació vital per al posterior control de les xarxes de sanejament i abastament, millorant la fiabilitat i per tant, la gestió del servei.
Aquesta unitat d'inspecció a distància disposa d'una càmera per recollir imatges, il·luminació integrada i un emissor làser diagonal que utilitza el programari per determinar el diàmetre (per un mètode de triangulació). L'equip d'inspecció televisualitzada serveix per prevenir problemes i localitzar embussos, filtracions, trencaments i altres possibles anomalies, prevenir i localitzar danys a altres serveis, inspeccionar i detectar escomeses i controlar la qualitat de noves obres. A més, permet saber si els habitatges estan o no connectats a la xarxa de clavegueram.

Neteja preventiva
En paral·lel, Aqualia està portant a terme les tasques de neteja dels 40 quilòmetres de xarxa de clavegueram municipal. Els treballs consisteixen en l'eliminació manual de la brutícia, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que podrien dificultar la recollida d'aigua els dies de pluja i provocar inundacions. Es dissenya una ruta a seguir pels operaris, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació dels carrers. Aquestes tasques formen part de la campanya que Aqualia fa cada any per eliminar la brutícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema