A Catalunya actualment hi ha unes 5.000 inferemeres que treballen en atenció primària. L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) organitza els propers 7 i 8 d'octubre a l'Hotel Melià de Girona unes jornades de formació pensades per perfeccionar el coneixement científic dels professionals d'infermeria. Un total de 9 tallers per millorar habilitats tècniques (sutures, tractaments d'úlceres o manipulació d'estomes) però també aspectes comunica?tius i de gestió d'emocions (mindfulness, dol o bé obesitat infantil).

Segons l'infermera adjunta de l'Atenció Primària del Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE), Àngels Larrabeiti, "apostem per una formació de qualitat i excel·lent, perquè no hem d'oblidar que l'objectiu comú de la professió d'infermeria és tenir cura de les persones, i en aquest sentit, una primària més resolutiva, en què tinguem millors coneixements i habilitats, ens fa més propers a la població", i també considera que "amb aquestes cinquenes Jornades ens reafirmen en el camí cap a la millora contínua en la prestació de serveis".

La president de l'AIFiCC, Alba Brugés, es mostra satisfeta perquè es puguin fer aquestes jornades en un context en què "toca no defallir en la defensa del reconeixement de la nostra capacitat de lideratge, planificació, gestió de recursos i de persones". També recorda que les infermeres de primària "són referents en l'àmbit de la salut, amb un paper clau per donar una atenció de qualitat dirigida a la persona, la família i la comunitat".

L'AIFiCC organitza aquest tipus de jornades cada dos anys i ofereix un conjunt de tallers pràctics que aporten eines per millorar el servei. L'infermeria d'atenció primària és l'agent responsable de la promoció de la salut i prevenció de malalties. Les seves tasques es reparteixen entre consulta, domicili i atenció comunitària.