Fa uns dies -segons ha explicat Artur Ginesta (alcalde d'Argelaguer)- va començar la segona part de les obres de millora el nucli antic. Es tracta de la part antiga del poble que queda separada de l'antiga N-260 i de l'enllaç amb l'A-26. La previsió és que les obres estiguin acabades al 30 de novembre

A més d'una millora visual, les obres han de suposar una reordenació de la mobilitat, un clavegaram més efectiu i el soterrament de serveis d'electricitat i telecomunicacions. La pavimentació es fa amb grava basàltica polida.

Pel que fa a la mobilitat, una de les millores consisteix en la creació d'un aparcament en un solar situat al costat de l'església. La nova superfície d'aparcament fa possible la prohibició d'aparcar als carrers del centre, quan la reforma estigui acabada.

La creació del nou aparcament va suposar una temporada de cerca del consens entre l'Ajuntament i els veïns. L'existència d'un grup de veïns contraris a l'aparcament i a la inversió de la reforma va originar una campanya d'argumentació.

És a dir, els que tenen l'opinió contrària a l'aparcament van poder explicar als veïns els seus criteris. Ho van fer en assemblees i amb bustiades. Per la seva part, l'Ajuntament va fer el mateix. El resultat va ser l'establiment d'un consens acordat en una consulta assembleària.

Abans de la reforma actual, l'Ajuntament ja va fer la primera fase de les obres. En aquella ocasió, unes descobertes arqueològiques prop de l'església van allargar la feina.

Ara, amb la feina actual, la millora s'ha donat per acabada. El cost de l'actuació és de 188.000 €, la meitat ha estat aportada per fons europeus de cooperació.