Garrotxa

La Vall d´en Bas redimensiona el Centre de Gent Gran

Han adherit l'emissora municipal a la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya

07.10.2015 | 07:20

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas redimensiona el centre de la gent gran. Segons va explicar Lluís Amat (alcalde per la Vall Plural-AM ) al ple, "la idea és redefinir-lo en tant que atenció". Va concretar: "Molta atenció domiciliària i ampliar el centre de dia". Es tracta d'un equipament impulsat el 2006 que té l'objectiu de cobrir les necessitats, tant residencials com de centre de dia, de la gent gran a la Vall d'en Bas.
El 23 de febrer (durant el mandat convergent), l'Ajuntament va aprovar-ne les clàusules administratives per l'adjudicació. El Centre de la Gent Gran, en un primer moment, va ser denominat geriàtric. El novembre del 2007, el ple va aprovar el projecte de construcció i les obres de la primera fase. Les obres van començar el 2010. La primera fase d'estructura es va acabar, però la segona i final no està feta per causa de la reculada en la disponibilitat de recursos de la Generalitat provocada per la crisi.
En el darrer ple, l'alcalde, Lluís Amat va explicar: "Sobre la gent gran, hem parlat amb la secretària general de Benestar i Família, Maria Dolors Rosinès". A més, va apuntar: "També vam parlar amb la secretaria d'Inclusió Social per l'Autonomia Personal". A partir del fet que -segons l'alcalde- la Vall d'en Bas ha passat de la zona mitja a l'alta en temes socials, l'Ajuntament es va reunir amb la directora del Consorci de Benestar Social de la Garrotxa.
"Perquè ens sembla molt important -va justificar Amat- que la directora del Consorci estigui en tot moment en aquest procés [redifinició del Centre de la Gent Gran] i perquè és ella qui té el mapa de la Garrotxa". Va seguir: "Amb la proposta de redimensionar l'espai i redefinir-lo".

Telecentres i ràdio local
L'equip de govern de la Vall Plural-AM ha programat fer plens cada mes per -entre altres coses- mantenir informats els regidors de l'oposició convergent. Així doncs. Amat va informar: "Hem fet una nova comunicació del centre de Sant Privat d'en Bas amb la xarxa de telecomunicacions". La causa -segons ell- és que "teníem molts problemes amb l'Internet dels avis". Va concretar: "Ho hem fet d'una manera que hi ha Wi-Fi a tot el local". Va anunciar la intenció és fer extensible el nou sistema a tots els locals socials.
Pel que fa a comunicacions per la ràdio tradicional va dir: "Ens hem adherit a la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya". La causa és: "Perquè hem parlat amb els membres de l'emissora municipal". Va explicar: "La idea és donar més embranzida i força a l'emissora". Va opinar que l'adhesió farà possible que l'emissora local pugui participar de "moltes més coses que ajudarien".
Va indicar que dins la mateixa idea, l'equip de govern s'ha reunit amb el director de Ràdio Olot, perquè els doni idees i parli amb associacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema