L'Ajuntament de Santa Pau -segons ha explicat l'alcalde Josep Companys-Units per Santa Pau-AM- certificarà en el decurs d'aquesta setmana la finalització de les obres del polígon industrial situat prop de la zona esportiva. Fa uns mesos Fecsa-Endesa va certificar la fi de l'electrificació. Així doncs, a partir de la setmana vinen ja s'hi podran instal·lar empreses. En aquest sentit, Companys ha assenyalat que té constància de dues empreses interessades. "Han demanat pel cost dels moviments de terres", ha comentat.

La nova zona industrial de Santa Pau és la primera obra d'urbanització de Catalunya feta gràcies a un pagament en parcel·les. El municipi ha pagat les obres amb el lliurament de 2 parcel·les a l'empresa adjudicatària de l'obra.

Companys ha explicat que el nou polígon consta de 12 parcel·les: sis de la propietat i de l'empresa constructora i sis de destinades a la venda per a la ubicació d'activitats industrials.

Habitatges

Ara -segons ha explicat Companys-, l'Ajuntament busca un sistema similar per tal de poder afrontar el repte de fer pisos al Sector Sud de la Zona Esportiva. Disposen d'un pla d'actuació que hi preveu fer 20 pisos i algunes cases adosades. La construcció de pisos i de cases adosades està estimada en uns 200.000 €. Es tracta d'una despesa que ara com ara, l'Ajuntament de Santa Pau no es pot permetre. "Llavors -explica Companys-, el que valorem és que una empresa constructora ho assumeixi a canvi de unes parcel·les"

Companys considera que la construcció d'habitatges al sector corregiria un dèficit històric de pisos de protecció oficial per a joves a Santa Pau. " Fa temps que busquem uns solució perquè els joves es puguin quedar al municipi". Ha precisat: "Els que en tingui ganes". Ha indicat que per la seva part l'Ajuntament, ho intentarà amb la màxima brevetat possible.

Piscina

La zona esportiva encara té un espai al costat del pavelló pendent d'urbanitzar. En un principi el planejament hi preveu una piscina municipal. Això no obstant, Companys ha descartat la possibilitat de fer-hi una piscina en el context dels temps actuals.

L'alcalde va indicar que el més possible és fer-hi un camp de futbol d'entrenament. De tota manera, de moment, la deixaran arreglada a l'espera d'una decisió.