Jutgen uns traficants d'armes que tenien un arsenal a la Garrotxa

La Guàrdia Civil va desarticular la banda i va detenir quatre compradors i quatre traficants el 2012

08.10.2015 | 14:55

El fiscal demana penes de fins a 9 anys de presó per als integrants d'un grup que traficava amb armes a les comarques gironines. La Guàrdia Civil va desarticular la banda a finals del 2012, en una operació simultània a la Garrotxa i la Selva. Es creu que els detinguts rehabilitaven armes de foc inutilitzades o en compraven al mercat negre -algunes, a l'estranger- per després fer negoci revenent-les. Durant els escorcolls, els agents van trobar un autèntic arsenal als domicilis i garatges dels imputats. Entre d'altres, més d'una vintena d'armes (pistoles, carabines i revòlvers), fins a 8.000 cartutxos, silenciadors o 3,3 quilos de pólvora. En total hi ha vuit acusats, dels quals quatre són compradors.
L'operatiu policial contra el tràfic d'armes, que ara arribarà a judici, va tenir lloc el 27 de febrer del 2012. Aquell dia, la Guàrdia Civil va fer entrades i escorcolls simultanis a Olot, Joanetes, Sant Esteve d'en Bas, Castellfollit de la Roca i també a Lloret de Mar. En aquests municipis, els quatre acusats a qui el fiscal considera integrants de la banda hi tenien habitatges, locals o garatges.
Segons recull l'escrit del fiscal, la Guàrdia Civil va tenir coneixement de, com a mínim, quatre vendes d'armes. Aquestes operacions es van fer entre novembre i desembre del 2011. Els compradors, que també estan imputats, van adquirir revòlvers i pistoles amb la munició corresponent. En van pagar quantitats d'entre 800 i 1.200 euros.
Arran d'aquestes compravendes, la Guàrdia Civil va començar a investigar per descobrir qui hi havia al darrere. L'operació, que va acabar amb els integrants del grup detinguts.
Els acusats que integraven la banda són un veí d'Olot de 78 anys, un veí de Sant Esteve d'en Bas de 52 anys, un home de Lloret de Mar de 70 anys i una noia de 25 anys de Joanetes. Pel què fa als compradors d'armes, es tracta d'un home de 52 anys de Castelló d'Empúries, d'un veí de Sant Miquel de Balenyà de 44 anys i de dos olotins de 64 i 66 anys. Per a ells, l'acusació pública sol·licita penes d'un any i mig i de 2 anys de presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema