El cobriment de la piscina municipal és complicat per l'estat de les piscines que s'haurien de cobrir i pel cost del manteniment. Ho va explicar ahir Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) en un programa de Ràdio Olot de contacte ciutadà. Corominas va explicar que posar en servei una piscina coberta municipal és un antic objectiu de l'Ajuntament. "Perquè sabem que la gent la vol", va apuntar. "El que passa -va justificar- és que la idea va ser plantejada en el context d'una situació de crisi econòmica que la feia molt difícil".

Això no obstant, per tal de donar compliment al que consideraven una demanda justificada, l'Ajuntament va contactar amb empreses dedicades a gestionar piscines cobertes. "La idea -va recordar- era que assumissin part de la construcció i després es fessin càrrec de la gestio".

En aquella ocasió, les negociacions es van trencar, perquè l'empresa va valorar que s'havia de construir una piscina nova. És a dir, no es podia cobrir una de les piscines actuals. Segons va dir Corominas, la causa és que "una de les piscines que s'hauria de cobrir no està prou bé". Va explicar: "En un any ens hi hem gastat uns 60.000 € per reparar el quadre elèctric". També va indicar que no està construïda segons els cànons actuals.

La possibilitat de cobrir la piscina a través d'una gestió empresarial -segons l'alcalde- va lligada a un tema d'aigua per a sauna i a un gimnàs potent. Es tracta -segons ell- de serveis necessaris per fer una piscina coberta municipal que sigui rendible. Les declaracions de l'alcalde són una de les reaccions al lliurament de 2.000 signatures en reclamació d'una piscina que va tenir lloc dilluns passat, dia 5 d'octubre.

Les signatures van ser recollides per un grup d'usuàries de la piscina municipal que cada any veuen com la pràctica de la natació se'ls acaba després de les festes del Tura. A Olot hi ha una piscina coberta de fa anys, que és del Club Natació Olot.