El turisme rural gironí té previst un 74% d'ocupació en els seus establiments durant el pont del Pilar, segons les dades del portal Toprural. A falta de reserves de darrera hora, les previsions dels establiments rurals gironins se situen al mateix nivell que els del conjunt de Catalunya, també del 74%. Lleida és la província catalana amb major taxa ocupació en allotjaments rurals per a l'esmentat pont (77%), seguit de Barcelona (76%), Girona (74%) i Tarragona, amb el 61%.

Segons les dades recollides per Toprural, la previsió de l'ocupació dels allotjaments rurals de lloguer íntegre per al pont del Pilar se situa en el 75%.

Navarra, La Rioja i Euskadi es troben al capdavant del rànquing a nivell estatal. Navarra lidera el rànquing d'ocupació per al Pont del Pilar amb un 95%. Segueixen La Rioja (89%), Euskadi (87%), Castella - León (83%) i Castella - La Manxa (81%).

D'altra banda, les destinacions que registren la menor taxa d'ocupació per al proper Pont del Pilar són Galícia (46%), Canàries (52%), Astúries (57%), Múrcia (60%) i Andalusia, amb el 64% d'ocupació. Si comparem les dades amb el nivell d'ocupació amb el cap de setmana del Pilar del passat any, s'observa un notable increment ja que llavors es va assolir el 43% en global, però en 2014 la festivitat va caure en diumenge mentre que aquest any caurà en dilluns, ampliant a 3 dies el pont.

Ciutats amb més demanda

Un altre portal, en cas de reserves hoteleres, Trivago.es, analitza quines són les destinacions més buscades pels usuaris espanyols per a aquestes dates, estudiant els seus preus i disponibilitat hotelera. L'anàlisi revela que Madrid, Barcelona i Granada són les destinacions més buscades per viatjar aquest pont, encara que la capital registra de moment major disponibilitat. Cap ciutat d eles comarques de Girona no apareix entre les 20 més sol·licitades. Barcelona és la ciutat d'Espanya més cara i a data d'avui està gairebé al complet amb tan sol un 4% dels hotels lliures.

Les destinacions estan distribuïdes per tota la geografia espanyola, però entre les primeres posicions destaquen ciutats andaluses com Granada, Sevilla i Còrdova. Saragossa, que celebra les seves festes patronals, també s'erigeix com un de les destinacions preferides per viatjar aquest pont.

En el rànquing predominen destinacions urbanes, tant espanyoles com a europees, encara que també tenen cabuda destinacions de platja o esquí com Benidorm, Salou, Peníscola i Andorra la Vella.