El sindicat agrari JARC-COAG denuncia un augment desmesurat del valor cadastral de les construccions agrícoles i ramaderes que, de moment, afecta 57 municipis de la demarcació de Girona. Fins ara, aquest tipus de construccions, com granges i coberts per desar-hi eines i maquinària, no tenien valor cadastral, però des d'aquest any, se'ls aplicaran els mateixos coeficients que a les naus industrials, una mesura que pot repercutir en un notable increment d'impostos com l'IBI o el de transmissions patrimonials.

Des de JARC-COAG consideren que és just que se'ls apliqui un valor cadastral, però no que s'equipari les construccions agràries a les industrials -el que pot suposar uns 108 euros per metro quadrat-, ja que estan en sòl rústic i no industrial, la seva rendibilitat econòmica és inferior i a més, no poden repercutir l'increment en el preu dels seus productes.

Per això han demanat una reunió amb el subdelegat del Govern a Girona i insten els ajuntaments a no aplicar el nou valor cadastral a les properes ordenances fiscals, com ja ha decidit per ple el consistori de la Jonquera.