L'aeroport Girona-Costa Brava va veure aterrar ahir el modern Boeing 787-800 que va volar per primer cop fa sis anys. És un dels nou que va adquirir la compa?nyia Thomson Airways a partir de 2013. És més gran que els que habitualment operen des de l'aeroport gironí. Va sortir passades les dotze del migdia cap a l'aeroport de Londres-Gatwick en el darrer dia en què la compayia ofereix vols des de l'aeroport gironí.

L'avió comercial és de mida mitjana i fusellatge ample. Es va introduir plenament al mercat el 2011 i encara avui en volen poques unitats, comparats amb altres avions comercials del mateix fabricant d'Estats Units, el Boing Commercial Airplanes. Les darreres dades en situen uns 339 i un preu unitari que supera els dos cents milions d'euros. Té una capacitat que pot arribar a les 290 places al model més gran. El tercer s'espera que arribi als 323, però encara no està al mercat.

L'aeroport gironí rebia ahir un dels pocs que té la companyia Thomson, que opera durant l'estiu des de Girona. El primer va arribar puntual a dos quarts d'onze del matí, expliquen, per enlairar-se poc després de les dotze amb destí a Londres. L'arribada del primer va atreure a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar aficionats al món de l'aviació que no van voler desaprofitar l'ocasió de veure l'excepcional model. Alguns són habituals, retraten les aeronaus i difonen les imatges des de les webs d'aviació.

Un d'ells, Felip Mató, explica que "és un model del qual a Espanya se'n veuen molt pocs, i a Girona crec que és la primera vegada que ve". Per a l'aficionat gironí, és una aeronau molt més espectacular i de les més modernes.