El sistema de sanejament de Girona, que dóna servei als municipis de Girona, Sant Gregori, Salt, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Vilablareix, Bescanó, Fornells de la Selva i el nucli d'Aiguaviva, va tractar més de 14,2 hm3 d'aigua residual durant el 2014. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la registrada en anys anteriors, ja que al 2010 van ser 14,5 hm3; al 2011, 15,2; al 2012, 15 i al 2013, també 15.

Aquest descens, expliquen des de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es deu a la suma de diversos factors com la pluviometria, l'estalvi en el consum a nivell domèstic i a la menor aportació procedent del sector industrial. Aquests fets es constaten en la majoria de depuradores de mida mitjana i gran de Catalunya.

El sistema de sanejament de Girona consta de 55 quilòmetres de col·lectors en alta, sus estacions de bombament i una planta depuradora incorporada al Pla de Sanejament de Catalunya l'any 1986 i ampliada el 2008. Aquesta té una capacitat de tractament per a 55.000 m?/dia i 206.000 habitants equivalents. L'administració competent de la gestió del sistema és l'Ajuntament de Girona.

La depuradora de Girona consta d'un sistema de depuració biològic amb eliminació de nitrogen i fòsfor. Disposa de tres línies de tractament d'aigua amb el pretractament, la decantació primària, el procés biològic i la decantació secundària i dues línies de tractament de fangs on trobem els espessidors, digestors primaris i secundaris, deshidratació per centrífugues. I finalment la línia de tractament del biogàs procedent dels digestors de fangs i la cogeneració. La depuradora duu a terme de mitjana el tractament de 38.900 m?/dia assolint plenament el compliment de la Directiva 91/271 en l'eliminació de la càrrega orgànica.

El segon cicle del Pla de Gestió de Gestió de Districte de Conca Fluvial de Catalunya i el seu Programa de Mesures associat (actualment en fase de rebuda i anàlisi de les al·legacions) es contempla, per al període 2016-2021, prop de 6 milions d'euros d'inversió en actuacions de sanejament prioritàries al Gironès. Concretament, està prevista la remodelació EDAR de Sant Gregori i l'ampliació i millora de reducció de nutrients de l'EDAR de Cassà de la Selva.