Setze alumnes de l'institut Santiago Sobrequés i Vidal, de Girona, i tres més del Ridaura, de Castell-Platja d'Aro, van recollir ahir el diploma que acredita que han completat amb èxit el doble Batxillerat català i francès.

Aquests joves formen part de l'última promoció de Batxibac a Catalunya, que va acabar els seus estudis al juny.

Dotze centres a Catalunya

Dotze instituts públics i centres privats concertats de Secundària van oferir aquesta doble titulació, de la qual se n'ha graduat una altra promoció. Així, ahir van recollir els seus diplomes de Batxibac alumnes de tres instituts de Barcelona -el Montserrat, el Jaume Balmes i la Institució Cultural CIC-, un de Vilafranca del Penedès -l'Eugeni d'Ors-, un altre de Gavà -el Bon Soleil-, de Vilanova i la Geltrú -el Manuel de Cabanyes-, de Sant Fruitós del Bages -el Gerbert d'Aurillac-, de Lleida -el Samuel Gili i Gaya-, de Reus -el Gabriel Ferrater i Soler- i de Mollet del Vallès -l'institut Vicenç Plantada-.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va lliurar els diplomes als 145 alumnes graduats de la quarta promoció de Batxibac corresponent al curs 2014-2015, d'un total de 12 centres públics i concertats de tot Catalunya.

Aquest diploma reconeix als joves estudiants de Secundària postobligatòria la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat -francès-, conegut com a Batxibac. L'acte es va dur a terme ahir a la tarda, a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya.