Les festes de Sant Martirià de Banyoles arrencaran diumenge al migdia, amb el pregó que l'economista i empresari Jordi Xena i Ballada oferirà al Teatre Municipal. El gruix de la programació tindrà lloc la setmana vinent, quan les barraques de festa major compliran trenta anys.

Miquel del Roig, La gossa sorda, Pau Brugada, La Troba Kung-fu, Lax'n'Busto, Cor de Teatre o Kaotico són els concerts més destacats, que l'Ajuntament de Banyoles va presentar ahir. Els dies forts de la festa aniran del 22 al 26 d'octubre.

Els actes inclouen sardanes a la plaça Major, exposicions, la fira d'atraccions -amb un dia a un euro-, aeromodelimse, activitats per conèixer l'entorn natural i patrimonial, una volta a l'estany amb la barca Tirona, la jornada de Sant Martirià al Club Natació Banyoles, espectacles familiars, mapping, havaneres, la Festa de música per a cobla i, entre d'altres, el Concert de la Competència d'orquestres que organitza El Foment i que enguany, per primera vegada, serà de tres formacions musicals: La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú, els Montgrins que dirigeix Martí Camós i la Selvatana, amb Jesús Santaliestra al capdavant. El cartell de la festa és obra dels membres del Tint XXI Jordi Martínez i Albert Pascual.