Unió de Pagesos (UP) avisa el Govern que no permetrà que es deneguin sol·licituds viables de les quasi 3.000 peticions per incorporació de joves i modernització de les explotacions corresponents a 2015. A les comarques de Girona, s'han sol·licitat 325 ajudes per a tots aquests conceptes.

El sindicat agrari va assegurar ahir que després d'una convocatòria "quasi inexistent" el 2014, ara no els serveix com a excusa l'argument de "problemes de disponibilitat pressupostària". "Que no diguin que no hi ha diners perquè no és cert", va afirmar el coordinador nacional d'UP, Joan Caball, qui va assegurar que Agricultura pot finançar per als anys 2015-2016 fins a 100 milions d'euros a través del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) aprovat per la Comissió Europea. Segons càlculs del sindicat, amb 80 milions podrien atendre totes les sol·licituds viables.

Unió de Pagesos va dir que no permetrà "més retallades" en ajudes per a la incorporació de joves o la modernització d'explotacions. Joan Caball va assegurar que després d'anys de convocatòries paupèrrimes, el 2015 és el primer que es pot "morir d'èxit" perquè molts pagesos han presentat sol·licituds de nou perquè hi ha un nou Pla de Desenvolupament Rural amb una dotació financera aprovada per la Comissió Europea. Caball va explicar que això ha disparat el nombre de sol·licituds i, per exemple, l'estimació del nombre només per a la incorporació de joves el 2015 és de 775 arreu de Catalunya: 65 a l'àrea metropolitana, 70 al Camp de Tarragona, 99 a les comarques centrals, 84 a Girona, 62 al Pirineu, 276 a Ponent i 119 a les Terres de l'Ebre.